Si… esti multumita de tine?

Exista o multitudine de personalitati, de oameni, cu orgoliu mai determinat sau mai scazut, cu o placere de sine dovedita sau mai putin scoasa in evidenta. Intrebarea care se pune este: tu esti multumita de tine?

Este o intrebare la care raspunsul este de cele mai multe ori da si pentru ca ar fi culmea ca despre propria persoana sa spui nu. Dar vin si raspunsuri negative, ceea ce sunt oarecum normale.
In momentul in care spun da, care sunt acele argumente care le fac sa ofere acest raspuns? La modul general, cele mai multe domnisoare, care inca nu sunt la varsta de a intra pe piata muncii, spun da de cele mai multe ori pentru simplul fapt ca au un corp cu care se mandresc. Unele vin cu exemplu cum ca invata bine si ca sunt apreciate atat de catre profesorii de la scoala, cat si de parinti.

Doamnele care intra pe piata muncii, ofera in cele mai dese cazuri raspuns afirmativ din doua motive, pentru ca au un loc de munca bine platit, pentru ca fac ceea ce simt si doresc. Iar un al doilea caz pentru care se ofera da ca si raspuns la intrebare, este faptul au intemeiat o familie, au unu-doi copii si sunt fericiti.

In momentul in care spun nu, care sunt acele argumente care le fac sa ofere acest raspuns? La modul general, in ceea ce priveste domnisoarele, cu siguranta primul aspect pe care-l iau in considerare pentru a raspunde negativ este acela ca nu au corpul pe care si-l doresc si ca ar vrea si ele sa fie mai slabe. Si chiar lipsa rezultatelor scolare este un alt argument pentru care spun ca nu sunt multumite de ele.

Iar la doamne este vice-versa la argumentele aduse de catre cele care spun da. Nu au un loc de munca stabil, au o situatie financiara grea. Iar al doilea cel mai intalnit motiv este ca desi au atins o anumita varsta, nu au inchegat o relatie serioasa pentru a avea o familie fericita.
Tu esti multumita de tine? De ce da? De ce nu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s